Mundial de Natació: sis medalles en total

Les dones han aportat, un cop més, els millors resultats en el Mundial de Natació que va finalitzar ahir, en sumar elles les sis medalles de la seleció espanyola, totes sortides de la preparació al CAR de Sant Cugat.

Si la primera setmana, amb la sincronitzada, Ona Carbonell sumava dues medalles de plata, al solo lliure i al tècnic, a la segona setmana de competició ha entrat en joc la natació i la part final de la competició de waterpolo. Carbonell assolia amb aquestes dues la xifra de 20 medalles en Mundials al llarg de la seva carrera.

La selecció femenina, amb un equip que introduïa novetats, va aconseguir arribar a la final, que va perdre davant Estats Units. L’equip dirigit per Miki Oca tornava així al podi mundialista, demostrant que no s’havia arribat a un final d’etapa. Dues de les jugadores han estat escollides pels mitjans de comunicació dins de l’equip ideal: la joveníssima Paula Leitón, millor boia, i Laura Ester.

En natació, la reina indiscutible ha estat Mireia Belmonte, que ha sumat tres medalles. La badalonina haaconseguit ser campiona mundial en 200 m papallona, i ha sumat la medalla de plata sls 1500 m lliures i als 400 m estils. Amb aquestes tres medalles, Belmonte ha fet els eu millor Mundial, i complia el somni de ser campiona del Món.