Toni Ponce, Campió del Món i Rècord Mundial

El nedador paralímpic del CAR Toni Ponce ha aconseguit ja dues medalles al Mundial de Natació adaptada que va començar dissabte. Ja a la primera jornada, Ponce va aconseguir la medalla de bronce a la prova de 400 m lliures. Ahir, en la segona jornada, el català va pujar al primer esglaó del podi, amb la medalla d’or en els 100 m braça, acompanyada de Rècord del Món (1’28”57).

Toni Ponce està participant al Mundial de Mèxic amb els seus dos companys, Marian Polo y Óscar Salguero, i els acompanya el seu entrenador al Centre, Jaume Marcé. Marian Polo, de només disset anys, va quedar quarta als 100 m esquena, i Óscar Salguero, cinquè també als 100 m esquena.

El Mundial de Natació adaptada que s’està celebrant a Ciudad de México havia d’haver tingut lloc al mes de setembre, però el terratrèmol que va assolar el país centreamericà va obligar a suspendre’l i buscar unes noves dates. Això ha provocat que la temporada per als nedadors hagi estat inusualment llarga, obligant a una reprogramació dels darrers mesos del 2017. La competició finalitzarà dijous. Paral·lelament està tenint lloc també el Mundial d’halterofília adaptada.