El Dakar 2019 finalitza amb bons resultats generals per als pilots del CAR

18 de gener de 2019

El Dakar 2019 va finalitzar ahir, amb la seva desena  i última etapa, que va tenir lloc entre Pisco i Lima.

Oriol Mena, en la categoria de motos,  ha quedat en 9a posició, resultat d’un un ral•li molt intel•ligent i pacient, tot i el contratemps d’haver trencat el selector de canvi només començar la darrera etapa. Mena, que va quedar setè en la seva primera edició, s’ha confirmat així com a pilot de ral•lis amb gran futur.

Pel que fa a la categoria de cotxes, la parella Joan «Nani» Roma i Alex Haro, amb el seu MINI Cooper 4×4 de l’equip XRaid, ha minimitzat al màxim les errades i ha mantingut el seu ritme de creuer, assolint una eficàcia que l’ha conduit fins a la 2a posició final.

Isidre Esteve, per la seva banda, ha fet un ral•li excel•lent en el que ha complert, tot i les diverses incidències, el seus objectius, acabant en una 21a posició.

En buggys, «side by side», l’altre parella catalana composada per Gerard Farrés i Dani Oliveras debutaven com equip en les quatre rodes. Han aconseguit arribar a la segona posició, després d’una ferotge competència i alguns contratemps que els han fet patir.

Per la seva part Lucas Cruz copilot, amb el seu pilot Carlos Sainz, campions de la darrera edició, van veure les seves aspiracions a la victòria truncades força aviat, acabant meritòriament en 13a posició amb una cursa plena de problemes mecànics, mentre assistien als seus companys d’equip.

Armand Monleon, també pilot del CAR, ha fet un ral.li en millora progressiva, però la seva moto es quedava sense corrent elèctrica just quan ja es trobava a les portes del  Top10.

Segons Pep Font, psicòleg del Centre especialista en esports de motor, “els pilots dakarians del CAR han fet una exhibició de control personal, d’intel•ligència tàctica, de capacitat de gestionar situacions adverses i sobretot de perseverança, fent bona la dita de que «resistir és vencer»”.

Podeu veure la col•laboració de Pep Font al programa sobre el Dakar de Teledeporte, en aquest enllaç  (a partir del minut 47’50).