L’equip espanyol puja al podi en totes les proves de la Copa d’Europa de Marxa

22 de maig de 2019

La selecció espanyola d’atletisme va fer el passat cap de setmana una gran actuació a la Copa d’Europa de Marxa celebrada a Alytus, Lituània, aconseguint un total d’onze medalles, pujant al podi en totes les proves de la competició.

Julia Takacs va aconseguir la medalla de plata i va establir un nou rècord d’Espanya amb un temps de 4.05:46. Es posiciona així com una de les favorites per aconseguir medalla als Mundials de Doha de l’estiu. El resultat de Julia i la desena posició de la marxadora del CAR Mar Juárez, van ajudar a l’equip femení a aconseguir la plata per equips, per darrera d’Ucrania.

En la categoria masculina, Jesús Ángel García Bragado es posicionava en 15ª posició amb un temps de 3.57:51, quedant com el segon millor espanyol i portant a l’equip masculí a aconseguir també la medalla de plata en 50 km. Aquesta era la desena vegada que Bragado, de 49 anys i campió mundial l’any 1999, participava en la Copa d’Europa.

Respecte als 20 km marxa, Raquel González va aconseguir la medalla de bronze. Raquel va fer un temps de 4.11:01 i es situa cinquena en la llista mundial de tots els temps. La marxadora catalana ha estat becada al CAR durant molts anys i aquesta temporada ha marxat a entrenar a Madrid, tot i que continua fent estades al Centre habitualment.

D’altra banda l’equip masculí de 20 km marxa es va emportar la medalla d’or, i l’equip femení de categoria S20 la de bronze, amb Mariona Garcia, que va quedar sisena, com a millor classificada. Tant Mariona García com Mar Juárez entrenen al CAR amb Valentí Massana.