Oriol Mena, campió del Dakar amb Eryk Goczal

18/1/2023

El ralli Dakar 2023 va iniciar-se el darrer dia del 2022, i va finalitzar el passat diumenge, 15 de gener. En l’edició d’enguany, el recorregut ha estat per Aràbia Saudita.

Diversos pilots vinculats al CAR han participat, com és habitual, al ralli més famós, amb resultats desiguals.

La participació més reeixida ha estat la d’Oriol Mena que, fent de copilot del jove Eryk Goczal, es van alçar com a campions en la categoria T4 (cotxes SidebySide). Es tracta de la primera participació de Goczal, de 18 anys, el pilot més jove que ha participat mai en un Dakar, i el més jove, òbviament, en aconseguir el títol.

En la mateixa categoria, T4, Gerard Farrés com a pilot amb Diego Ortega Gil com a copilot, van aconseguir la cinquena posició.

També ha estat una bona actuació la de Lorenzo Santolino, que participava al ralli per cinquena vegada i es va classificar en la novena posició de la general de motos.

Isidre Esteve, que participava en la categoria T1 (cotxes), va finalitzar en 24è posició.

Hi ha tres pilots, però, que no han pogut finalitzar el Dakar. La primera fou Mercè Marti, que va patir un accident ja en la primera etapa, i que finalment va haver d’abandonar. També va haver d’abandonar, el 4 de gener, Àlex Haro, que feia de copilot d’Orlando Terranova, a causa d’una lesió a l’esquena del seu pilot. La mateixa situació va viure Lucas Cruz, que va patir un accident que va provocar danys seriosos al cotxe i una lesió a Carlos Sainz.

El ralli Dakar 2024 repetirà novament emplaçament, a l’Aràbia Saudita.