Bitllets per als Jocs i l’Europeu a l’Open de Natació de Sabadell

7 abril 2021

Del 24 al 28 de març es va disputar a Sabadell el Campionat d’Espanya Open de Natació, darrera oportunitat dels nedadors per a classificar-se per a l’Europeu, i classificatori també per als Jocs Olímpics, amb bon rendiment dels nedadors el CAR.

Els resultats més destacats són els de Jimena Pérez, que va resultar campiona d’Espanya als 400 m lliures, 800 m lliures i 1500 m lliures, classificant-se per al Campionat d’Europa en les tres proves, i per als Jocs als 800 i 1500, proves en les que acompanyarà Mireia Belmonte, ja classificada anteriorment.

També van ser campions d’Espanya Arbidel Gonzàlez en 200 m papallona,  Alejandro Puebla, en 1500 m lliures, i Mario Molla en 50 m lliures, amb marques que els valien a tots tres el bitllet per a l’Europeu.

Una altra nedadora destacada fou Anja Crevar, Sèrbia afincada a Catalunya que forma part aquesta temporada del grup que entrena Fred Vergnoux, guanyadora Open dels 400 m estils, prova que disputarà també a l’Europeu i els Jocs Olímpics.

Altres resultats destacats foren el segon lloc de Ferran Julià als 400 i 800 m lliures; i el segon lloc als 200 m lliures i 3r als 400 m lliures de Paula Juste.

Pel que fa a Alberto Martínez, nedador ja classificat per Tokyo i per al Campionat d’Europa en els 10 km aigües obertes, qui va assolir a Sabadell la seva millor marca personal en 1500m lliures.

L’Europeu de natació, aigües obertes, salts i natació artística es disputarà a Budapest del 10 al 23 de maig, i serà la darrera oportunitat per a aconseguir el bitllet olímpic.