Joan Jorquera i Belén Moran, medallistes al Campionat d’Europa de taekwondo

Els taekwondistes Joan Jorquera i Belén Moran, van penjar-se la medalla de plata i bronze, respectivament, al passat Campionat d’Europa celebrat a Sofia, Bulgària.

Aquest era el debut de Jorquera en categoria absoluta en un Europeu, havent-se proclamat anteriorment campió d’Espanya en categories cadet, júnior, sub 21 i absoluta, en el seu pes, -63kg.

Belén Morán,  per la seva part, va aconseguir el bronze desprès de vèncer la participant italiana en vuitens de final per  7/5 i a la sèrbia en quarts per 14/7. En semifinals va enfrontar-se a la representant de Polònia, campiona europea 2020, davant qui va perdre per 4/1.

La delegació espanyola va sumar un total de vuit medalles a Sofia, quatre d’elles en categories olímpiques.

D’altra banda el diumenge 11 d’abril també va tenir lloc l’Open d’Espanya G1 de taekwondo, a Benidorm, on  van destacar els triomfs de Joan Jorquera i de la seva companya Tania Castiñeira, que van quedar en primer lloc de les seves categories.

Tant Joan com Tania entrenen al grup del CAR amb una beca interna.

Joan Jorquera durant la competició. Foto: Diari de Girona